Anyajegy, tetoválás eltávolítás, hegkorrekció

Legjobb hajbeültetés doktor

Anyajegy eltávolítás, szemölcs levétel és egyéb bőrfüggelékek eltávolítása

(pl. Lipoma eltávolítás, zsírcsomó eltávolítás, fibroma eltávolítás)

Igen gyakoriak és szinte mindenkin előfordulnak a test bármely részén a különféle bőrelváltozások. Ezek szövettanilag igen sokfélék lehetnek, megjelenésükben többnyire festékes vagy színtelen, kiemelkedő vagy a bőrbe simuló, alakjában és méretében nagyon eltérő formát ölthetnek. Ezek közül leggyakrabban festékes anyajegyekkel, szemölcsökkel találkozunk, de más ezekhez hasonló elváltozás is rendszeresen előfordul praxisunkban. Arcon, testen lévő anyajegy levétele igen gyakori kérés.

A plasztikai sebészeti gyakorlatban a páciensek elsősorban festékes anyajegy, kiálló szemölcs, zsírmirigy, zsírcsomó miatt kérik a képletek eltávolítását, gyakran fordul elő, hogy a rossz helyen lévő, ruhaviselést, mozgást nehezítő, vagy kisebesedő, vérző elváltozások zavaró hatása miatt jelentkeznek a paciensek.

A bőrképletek, bőrfüggelékek, anyajegyek, szemölcsök eltávolításánál az alábbi alapvető kezelési elveket tartjuk szem előtt: A képleteket először szemrevételezzük, megfigyeljük elhelyezkedésüket, a páciensek elmondása alapján tájékozódunk azok megjelenéséről, esetleges szín vagy méretbeli elváltozásokról, illetve zavaró hatásukról. Szükség esetén bőrgyógyászati véleményt is kérünk az elváltozásokról.

Eltávolításra elsősorban a bőrből kiemelkedő, irritációnak kitett képletek érdemesek, illetve ha növekedést vagy színbeli elváltozás volt tapasztalható. (Lipoma műtét, zsírmirigy eltávolítása, kiálló anyajegy, anyajegy műtét, atheroma kimetszése, atheroma műtét)

Az anyajegyeket, szemölcsöket, illetve többnyire bármilyen bőrfüggeléket (pl. lipoma, fibróma) mindig ép szövetkörnyezettel együtt, sebészi úton kimetszéssel távolítjuk el, mert csak így tudjuk minden esetben szövettani vizsgálatra küldeni a kivett anyagot és teljes biztonsággal meggyőződni annak szövettani természetéről. A szövettani vizsgálatot szakképzett pathológusok végzik, ennek eredményét a páciensek rendelkezésére bocsátjuk.

MIÉRT VÁLASSZA A SIKOS KLINIKÁT?

Nemzetközileg ismert plasztikai sebész

Klinikánkon Dr. Sikos Géza, nemzetközileg elismert plasztikai sebész vezeti az intimplasztikai beavatkozásokat.

TÖBB MINT 30 ÉVES SZAKMAI TAPASZTALAT

Klinikánk több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a plasztikai sebészet területén.

Professzionális
eszközök és technikák

Mindig a legmodernebb és legbiztonságosabb eszközöket és technikákat alkalmazzuk az plasztikai beavatkozások során.

ELÉGEDETT ÜGYFELEK

A legmagasabb színvonalon végzett plasztikai műtéteink számtalan páciensünk életminőségét és önbizalmát javította jelentősen.

Egy napos műtétek

A Sikos Klinikán a plasztikai műtéteket ambulánsan végezzük, hogy pácienseink minél kevesebbet legyenek távol napi teendőiktől.

Megoldás és önbizalom

Végleges megoldást kínálunk az esztétikai és funkcionális problémákra. Visszaadjuk az önbizalmat és a komfortérzetet.

+36 1 209 29 30
+36 20 373 3087
info@sikos.hu
+36 20 373 3087
Küldjön e-mailt telefonszámával az info@sikos.hu címre, írja meg, mi után érdeklődik, és visszahívjuk Önt!

Hogyan történnek a műtétek?

Intézményünkben a különböző bőrelváltozás, pl anyajegy-, zsírcsomó- és hegeltávolítás precíz és biztonságos folyamatát követjük

1

Konzultáció és tervezés

Az első lépés egy személyes konzultáció, ahol specialistánk megvizsgálja az anyajegyeket és egyéb bőrelváltozokat. Az orvos részletesen tájékoztat a lehetséges eltávolítási módszerekről, valamint felméri a páciens bőrének állapotát és igényeit, hogy a legmegfelelőbb eljárást válassza.

2

Egyéni kezelési terv készítése

A konzultáció során egyéni kezelési tervet készítünk, figyelembe véve a páciens bőrtípusát, az eltávolítandó anyajegyek, bőrelváltozások méretét és elhelyezkedését. Ez a terv biztosítja a maximális hatékonyságot és az optimális esztétikai eredményt.

3

Előkészítés és érzéstelenítés

A beavatkozás napján előkészítjük a kezelendő területet és helyi érzéstelenítést alkalmazunk, hogy a páciens számára a beavatkozás fájdalommentes legyen. Az érzéstelenítés biztosítja a maximális komfortot az eljárás során.

4

A műtéti beavatkozás

Az anyajegyek és bőrelváltozások eltávolítása különböző módszerekkel történhet, mint például lézeres kezelés vagy sebészeti kimetszés. Az orvos az előzetes konzultáció alapján kiválasztott módszert alkalmazza, amely a legmegfelelőbb az adott bőrelváltozás eltávolítására.

5

Utókezelési útmutatás

A beavatkozás után részletes utókezelési útmutatót adunk a páciensnek. Az útmutató tartalmazza a sebek megfelelő ápolására vonatkozó tanácsokat, valamint a hegesedés minimalizálására szolgáló tippeket, hogy a gyógyulás gyors és problémamentes legyen.

6

Gyógyulás és kontrollvizsgálatok

Az utókezelés részeként rendszeres kontrollvizsgálatokat végzünk, hogy nyomon kövessük a gyógyulás folyamatát és biztosítsuk a legjobb végeredményt. Az orvos szükség esetén további tanácsokkal látja el a pácienst a bőr ápolásával és védelmével kapcsolatban.

Anyajegyek eltávolítása egyszerű műtéttel

Anyajegyek eltávolítása sebészileg többnyire helyi érzéstelenítésben történik. Egyszerre akár több, 8-10 anyajegy, szemölcs is levételre kerülhet. A műtéti eljárás során legtöbbször egyszerű kimetszést, illetve plasztikai varrattal történő sebzárást végzünk. Mindig figyelembe vesszük az elváltozás elhelyezkedését, nagyságát, ehhez viszonyítjuk a kimetszésünket, iránya a bőrredőknek megfelelően helyezkedik el az optimális heggyógyulás érdekében. A kisebb képletek eltávolítása után így legtöbbször csak kb. fél-2 cm-es vékony, puha, fehér hegvonal marad vissza, mely nem feltünő, különösen jó gyógyhajlammal lehet számolni, arc-nyak- kéz területén. Háton, karon, lábon lévő hegek esetében azonban az erős feszülés, mozgás miatt esetleg nehezített heggyógyulással lehet számolni.

Nagyobb elváltozásoknál a mérettől, a testtájtól és az elhelyezkedéstől függően többféle műtéti megoldás jöhet szóba. Részleges kimetszés esetén több ülésben távolítjuk el a képletet. Az un. “Z” plasztika segítségével, vagy kisebb helyi lebenyek alkalmazásával a keletkező bőrhiányt a környezetből nyert szövetek segítségével fedjük, ilyenkor több hegvonalra kell számítani, mint az egyszerűbb esetekben. A még nagyobb elváltozások pedig egyéb bonyolultabb eljárást is igényelhetnek (pl. expanderes pótlás, szabad lebenyes fedés stb.)

A bőrfüggelékek eltávolítása után csak nagyon kevés és akkor is kismértékű szövődménnyel kell többnyire számolni. Gyulladás előfordulása igen ritka és lokálisan jól kezelhető. Ha a sebgyógyulás zavara miatt nem optimális a hegképződés, akkor hegkorrekció jöhet szóba a későbbiekben.

Anyajegy 1

Heggyógyulási zavarok, hegkorrekció

Anyajegy 1

Normál sebgyógyulás mellett a plasztikai sebészeti műtéti hegek cérnavékonyságú fehér puha, nem zavaró hegvonallal gyógyulnak. Azonban az operáló orvos sajnos soha nem tud garanciát vállalni azért, hogy a műtéti hegek mindig így gyógyuljanak, annak ellenére sem, hogy mindent megtesz azért, hogy a heggyógyuláshoz ideális feltételeket teremtsen.

A plasztikai sebész igyekszik a legrövidebb metszéseket ejteni, lehetőleg rejtetten, a bőrredőkben, illetve az ideális lefutások mentén. Ezzel együtt sajnos nincs semmilyen speciális feltételrendszer, melynek alapján meg lehetne jósolni, hogy a kialakuló heg megjelenése milyen lesz. A sebgyógyulás mindenkiben és minden alkalommal más és más lehet, függ a genetikai adottságoktól, a környezeti hatásoktól és az utókezeléstől is.

Tetoválások eltávolítása

A tetoválásokat sebészi eltávolításakor kimetszést végzünk, amely hegvonal visszamaradásával gyógyul. A tetoválás elhelyezkedésétől, nagyságától függ, hogy egyáltalán javasoljuk -e a kimetszést, illetve hogy a várható heg esztétikailag elfogadható lesz-e. Előfordul, hogy a kimetszést több lépcsőben végezzük el. Nagy kiterjedésű, rossz helyen lévő (várhatóan csúnya hegvonallal gyógyuló, vagy egyáltalán ki nem metszhető) elváltozások esetében a lézeres kezelés javasolt.

Anyajegy 1
+36 1 209 29 30
+36 20 373 3087
info@sikos.hu
+36 20 373 3087
Küldjön e-mailt telefonszámával az info@sikos.hu címre, írja meg, mi után érdeklődik, és visszahívjuk Önt!

Szeretettel várjuk kérdéseit és bejelentkezését!