Hajbeültetés elvi alapjai

Legjobb hajbeültetés doktor

Hajbeültetésnél a páciens saját haját ültetjük át a megmaradó részről a hiányos területre

Hajbeültetésnél a páciens fejének hátsó-oldalsó részéről vett (genetikailag másképp kódolt, nem kihulló) saját haját használjuk fel, ültetjük át a hajhiányos területekre. A beültetés után ezek a hajszálak úgyanúgy nem hullanak ki, mint eredeti helyükön, megőrzik eredeti tulajdonságaikat.. Ez az ún. biztonsági adóhely (donor terület) kiterjedt kopaszságnál is rendelkezésünkre állhat. 

A leggyakrabban előforduló, öröklődő férfias típusú kopaszodásnál és a nem öröklődő, de a hajátültetéssel kezelhető hajhiányok (pl. heges hajhiány) esetében is hasonlóan járunk el. 

Csak saját hajat lehet átültetni! Idegen haj átültetése, más hajának az átültetése immunológiai okokból nem lehetséges, ez a haj kilökődne, nem tapadna meg.

Az átültetett haj nem hullik ki a további élet folyamán

A hajbeültetés tartóssága élethosszig terjed. Az átültetett haj ugyanolyan természetes megjelenésű, mint az eredeti helyén volt. A hajat mint hajtüsző egység graftokat (természetes módon kis csoportokban növekvő, 1-2-3-4 hajszálat tartalmazó hajszálcsoportokat, hajhagymákat – azaz hajtüszőket, follikulusokat tartalmazó kicsiny bőrszigeteket-szövethengereket) ültetjük át a hajhiányos területen ejtett apró nyílásokba. Az átültetett graftok itt megtapadnak, később ugyanúgy nőnek és viselkednek, mint eredeti helyükön.

A hajszálak hormonokra való érzékenysége genetikailag kódolt, ezért lehetséges hogy a bizonyos fejterületeken kihullik a haj, máshol megmarad. A biztonsági adóhelyen lévő hajszálak nem érzékenyek a hormonális hatásokra, ezért nem hullnak ki az élet folyamán és ezt a tulajdonságukat megőrzik az átültetés után is. Az átültetett hajszálak nem hullnak ki az élet folyamán és ugyanúgy nőnek, viselkednek átültetés után az új helyükön, mint az eredeti területen.

Az átültetett haj természetes megjelenése

A megfelelő tapasztalattal és műtéti precizitással végzett hajátültetés-hajbeültetés után teljesen valódi és természetes hatást érünk el. Az átültetett graftokban a hajszálak beültetési iránya, dőlésszöge a műtétnél szabályozott, megfelel az eredeti állapotnak az adott fejterületen. Az átültetetett terület vizsgálatakor sem távolról sem közelről nem lehet megállapítani, hogy műtéttel került pótlásra a hiányzó haj.

Sikos Hajbeültetés Klinikán olyan ultra-kifinomult műtéti eljárásokat alkalmazunk, amely a hajszálcsoportok-hajtüsző egység graftok nagy nagyítással történő kivételét, feldolgozását, teljesen atraumatikus kezelését és beültetési technikáját jelenti. Ezekkel a mikrosebészeti jellegű eljárásokkal tudunk nagy graftszámot és ennek megfelelő hajsűrűséget elérni, illetve problémamentes és természetes eredményt produkálni.

Szeretettel várjuk kérdéseit és bejelentkezését!