Hajbeültetés – FUE módszer

Legjobb hajbeültetés doktor

Mit jelent a FUE hajbeültetés?

FUE hajbeültetés, a hajtüsző egységek egyenkénti kivételét jelenti pontszerű sebzésekből az adóhelyről (Saját hajat ültetünk át az adóhelyről, a mindig megmaradó hajból a fej hátsó-oldalsó részéről). A legelterjedtebb, népszerű és hatékony módszer a világon az egységenként végzett FUE HAJBEÜLTETÉS.

FONTOS: CSAK EGYFAJTA FUE HAJBEÜLTETÉS létezik! Minden más elnevezés ugyanazt a módszert jelenti és csak reklámfogás!
A nemzetközi szakmai gyakorlatban ma elérhető legújabb hajbeültetés eljárás, az ún. Follicular Unit Excision – FUE (Hajtüsző Egység Kihúzás) hajbeültetés módszer.

A Sikos Klinikán a legújabb FUE hajbeültetés technikák alkalmazásával végezzük műtéteinket. FUE hajbeültetés, egyenkénti kihúzásos technika esetében a hajvétel során az átültetésre kerülő hajtüsző egységeket ( graftokat – follikuláris egységeket) speciális mikrosebészeti körkéssel, nagy nagyítás alatt egyenként körbevágjuk, és az így keletkezett, hajszálakat tartalmazó picinyke szövethengereket (amelyeket innentől fogva graftoknak nevezzük) egyenként húzzuk ki az adóhelyről. Az ilyen módon kinyert graftok egyenként ültetjük be a hajhiányos területre. Az eljárással teljesen természetes eredményt, nagyon jó hajas megjelentést tudunk biztosítani.

A FUE hajvételi technika – Minimális kellemetlenséggel jár és látható nyom nélkül gyógyul!

A klinikánkon alkalmazott gépi FUE hajbeültetés, hajvételi technika, WAW DUO FUE System alkalmazásával az egyik fő biztosíték az eredményes hajbeültetésre! A Sikos Klinikán többfajta berendezés és eszköz áll rendelkezésre a gépi hajbeültetéshez. Ezek közül mindig az adott pácienshez igazodva választjuk ki a megfelelőt.

FUE hajvétel a fejbőr felől és a fejbőr szintjében nézve

WAW FUE SYSTEM

2016 novemberétől Magyarországon először és egyedülállóan alkalmazzuk a „WAW FUE SYSTEM” berendezést és a hozzávaló „Hybrid Tornado” FUE tűket.
Ez a rendszer többfajta újításon alapszik amivel még jobb minőségben lehet biztosítani a FUE hajvételt. Maga a hajvételi berendezés egy igen érzékeny pedálba szerelt motor, amely a kézidarabban lévő punch kés ( FUE tű) oszcillációs mozgását idézi elő, ezzel biztosítva a könnyű és biztonságos graft vételt még nehezen kezelhető fejbőrökben is. Az eszközhöz tartozó „hybrid tornado” FUE tűk szintén a sérülésmentes FUE hajvételt szolgálják.

A WAW FUE System 2.0 vezeték nélküli Bluetooth alkalmazással lehetővé teszi a hajvételi eszköz és a punch tű sebességének, oszcillációjának és behatolási szögének még pontosabb és hatékonyabb beállítását telefonról vagy tabletről. Továbbfejlesztett változata a WAW DUO FUE SYSTEM már vezeték nélküli kézidarabbal, új típusú Tornado punchokkal és még több beállítási lehetőséggel szolgál!

EGY NAPOS FUE hajbeültetés sok hajjal

EGY NAPOS, rövid idejű nyírt FUE hajbeültetés sok hajjal
Kb. 2500-3500 graftos ( kb. akár 5000 -8000 hajszálas) hajbeültetés műtétet egy műtéti napon, 6-7 óra alatt el tudunk végezni!
Különleges gyakorlatunkkal klinikánkon gyorsan, rövid műtéti idő alatt nagy mennyiségű hajat (óránként akár 800-1200 teljes, jó minőségű graftot nyerhetünk ki) és ültetünk át ultrafinom technikával. Csak egy napos hajbeültetéseket végzünk!
Minden hajbeültetés hegekkel jár, de ezek egyáltalán nem láthatóak már rövid hajban sem. A FUE tűkkel ejtett sebzések körkörösek, ezért még az 1 mm-es körkés sem hagy nagyobb heget, mint kisebb társai.

FUE hajbeültetés hajnyírás nélkül

A FUE hajbeültetés szokásosan teljes hajnyírással jár. Ilyen esetekben a fej hátsó és oldalsó területén lévő adóhelyen és a fejtető elülső és/vagy hátsó részén lévő befogadóhelyen egyaránt nagyon rövidre borotváljuk a hajat a beavatkozás előtt.Amennyiben kedves páciensünk nem szeretné, hogy lenyírjuk a haját a FUE hajbeültetés műtéthez, lehetőség van arra, hogy teljes haj megtartása mellett végezzük el a műtétet. Ebben az esetben sem az adó, sem a befogadóhelyen nem kell lenyírni a meglévő hajzatot.Az angol elnevezéssel  „no shave FUE”  (nem borotvált FUE) eljárás esetében naponta  kb.1500-2000 graft átültetése lehetséges. Nagyobb mennyiség átültetése esetén (3000-3500 graft) két napos műtéttel tervezhetünk.
A műtéti díj eltér a szokásos „nyírt” FUE hajbeültetés díjától.

A FUE eljárás az adóhelyen látható nyom nélkül gyógyul!

Hajbeültetésnél saját hajat ültetünk át a mindig megmaradó hajból, a fej hátsó-oldalsó részéről. A fej hátsó-oldalsó területén a műtét előtt a hajat  leborotváljuk kb. 1 mm rövidségűre, így lehet a technikát megfelelően alkalmazni. Egyedi esetekben részleges nyírás (amikor csak az adóhelyen nyirjuk le a hajat a műtéthez) is lehetséges. A FUE hajvétel után piciny pontszerű hegek maradnak vissza az adóhelyen. A műtét után kb. 5-10 nap alatt megnő a haj, a műtéti nyomokat teljesen eltakarja. FUE kihúzásos hajvétel esetén  a teljes biztonsági zóna a rendelkezésünkre áll, és még több műtét elvégzése után sem ritkítjuk meg a hajat az adóhelyen úgy, hogy az akármennyire is látható vagy zavaró lenne (Ún. Donor hely kezelés) .
Képeinken adóhely látszik műtét előtt, közvetlenül műtét után és egy héttel műtét után.

Szeretettel várjuk kérdéseit és bejelentkezését!