Hajbeültetés menete

Legjobb hajbeültetés doktor

Mi történik önnel a hajbeültetés alatt

1

ÉRKEZÉS

A hajbeültetés műtétek a Sikos Hajbeültetés Klinikán általában reggel 9 órakor kezdődnek, de a klinikára 8 órakor szükséges érkezni, az előkészületek miatt. A késés elkerülésére távolabbról (különösen télen) érkező pacienseknek javasolt már előző nap Budapestre érkezni. Elkészült leleteit hozza magával.

2

ALKOHOL, DOHÁNYZÁS, GYÓGYSZEREK

Előző nap már ne fogyasszon alkoholt, csökkentse vagy hagyja el dohányzását. Nyugtató éjszakai pihenéséről, alvásról gondoskodjék. Könnyű reggel elfogyasztása otthonról indulás előtt lehetséges és javasolt. Szokásos gyógyszereit, ha vannak, vegye be. Egy héttel a műtét előtt már ne szedjen vérzékenységet fokozó gyógyszert ( pl. Aspirin)
3

ELHELYEZKEDÉS

Megérkezése után kényelmesen elhelyezkedhet szobájában, elbúcsúzhat kísérőitől. Utána elintézzük az adminisztrációt, ellenőrizzük leleteit, vérnyomását, pulzusát, hőmérsékletét.  Műtéti előkészítésként nyugtató pirulát adunk.

4

MŰTÉTI KIJELÖLÉS

A fedésre kerülő területet, hajvonalat tükör előtt a pacienssel egyetértésben jelöljük be. Fotókat készítünk a műtét előtti állapotról.

5

HAJNYÍRÁS (szükség szerint)

A haj lenyírását 1-2 mm-esre a pácienssel egyezetett módon végezzük el. Az adóhelyet nyírhatjuk teljes egészében (hátul és oldalt), részlegesen vagy csíkban. A befogadóhelyen nem feltétlenül szükséges a hajnyírás (beültetést hosszú hajban is tudunk végezni), de ha ez nem jelent gondot a páciensnek (pl. amúgy is kevés vagy rövid itt a haj) akkor itt is nyírunk. Ez elősegíti a műtét elvégzését, és sokkal fontosabb, hogy így könnyebb és hatékonyabb a műtét utáni fejápolás. Természetesen "NO SHAVE FUE" azaz hajvágás nélkül végzett műtéteknél ez a szakasz kimarad.

6

MŰTŐBE KISÉRÉS

A műtőbe a pácienst az általunk adott betegingben, papucsban kísérjük, a műtőben steril textiliával takarjuk be.

FUE (egyenkénti kihúzásos) hajbeültetés műtét menete

1

ÉRZÉSTELENÍTÉS

Fertőtlenítés után érzéstelenítjük az adó, majd később a befogadó területet. A helyi érzéstelenítéshez alkalmazott injekciók beadása kevés kellemetlenséggel, kis fájdalommal jár, de csak kb. 5 percet vesz igénybe a teljes műtéti időből. A műtét alatt és után nincs semmilyen fájdalom!

2

HAJVÉTEL

Ön hason illetve oldalán fekszik a hajvétel alatt. Ez a szakasz kb 2-3 órát tart, szükség esetén pihenőkkel.  (Minden híreszteléssel szemben ilyenkor sajnos nem lehet olvasni vagy tv-t nézni...) A kivett FUE graftokat összeszámoljuk és csoportosítjuk hajtartalmuk alapján

3

BEFOGADÓ NYÍLÁSOK ELKÉSZÍTÉSE

A befogadóhelyen  elkészítjük az apró sebzéseket,  nyílásokat, amelyekbe a graftokat ültetjük

4

EBÉDSZÜNET

Ezután kb. fél órás ebédszünet következik, ezalatt kényelmesen elfogyaszthatja az Ön által korábban kiválasztott ebédet, melyet a klinika biztosít.

5

GRAFTOK BEÜLTETÉSE

Ebédszünet után az implantáció (graftok beültetése) következik háton fekve, illetve félülő helyzetben: behelyezzük az elkészült nyílásokba a kivett graftokat kb. 2-3 óra alatt. A műtét teljes hossza általában 6-8 óra, de természetesen függ az átültetésre kerülő graftok mennyiségétől.

6

FEJKÖTÉS, MŰTÉT UTÁNI TANÁCSADÁS

A beavatkozás után sebészi sapkát adunk, melyet egy napig érdemes viselni. Páciens ezzel  távozik otthonába, fejápolási és általános tanácsokkal ellátva.

FUE módszerrel klinikánkon egyedülálló módon óránként akár 800-1500 teljes, jó minőségű graft kinyerését is tudjuk biztosítani nagy gyakorlatunk alapján.  Egy műtéti napon egy páciensnél így átlagosan kb. 1500-3500 graft ( kb. 3000-8000 hajszál) kerülhet átültetésre kb.  5-8 óra tiszta műtét idő alatt. Ezzel a páciens műtőben töltött idejét minimálisra csökkentjük, és a graftok a lehető legrövidebb időt töltik szervezeten kívül

FUT (csíkvételi) műtét menete

Hajbeültetés FUT módszer - donornyírás 2
1

Az előkészítési szakasz megegyezik a FUE hajvételi eljárásnál leírtakkal, kivéve a hajvágást. Ennél a műtétnél csak a vételi csík területén nyírunk hajat és a befogadó területen sem szükséges.

2

Fertőtlenítés után a az adóterületen a kivételre kerülő fejbőrcsík területét érzéstelenítjük injekciókkal. Ez kb. 5-6 percet vesz igénybe és utána már teljes a fájdalommentesség a műtét egész ideje alatt. Eltávolítjuk a fejbőrcsíkot és a sebzést zárjuk. (Hason fekvő helyzet, kb. 30 perc)

3

Érzéstelenítés után elkészítjük a befogadó nyílásokat, majd  a graftokat behelyezzük az elkészült nyílásokba. (Kényelmes félülő helyzetben kb. 3-4 óra). A csík feldolgozása ( graftok elkészítése) közben folyamatosan történik.

Hajbeültetés után

Hajbeültetés (hajátültetés) műtét befejeztével könnyű védősapkát helyezünk fel, melyet másnap el lehet távolítani és fejápolást, langyos vízzel fejmosást kell végezni. 5-6 napig csak ezt a fejmosást javasoljuk, ezután már ujjakkal lehet finoman tisztítani a fejbőrt és segíteni a pörkök leválását. Pontos, minden részletre kiterjedő fejápolási utasításokat műtét után szóban és írásban adunk pácienseinknek.

Szeretettel várjuk kérdéseit és bejelentkezését!