Hajbeültetés módszerek

Legjobb hajbeültetés doktor

Valós, szakmailag elfogadott hajbeültetés módszerek, és elnevezések

1

Follicular Unit Excision ( korábban FU Extraction) “egyenkénti kihúzásos hajvételi módszer” a hajtüsző egységek ( graftok) pontszerű sebzéssel történő egyenkénti kihúzását jelenti.

2

(angolul strip method, Follicular Unit Transplantation, FUSS -Follicular Unit Strip Surgery) hagyományos hajvételi módszer “csíkvételi módszer” a kivett fejbőrcsíkból nagy nagyítás segítségével nyerjük ki a hajtüsző egység graftokat.

A két módszer alapvetően csak a hajvétel módjában (ahogyan kinyerjük a hajat, hajtüsző egységeket „graftokat” az adóhelyről) tér el egymástól, a beültetési szakasz ( amikor a kinyert hajat beültetjük a kopasz területre) ugyanúgy történik. FUT és FUE technika kombináltan is alkalmazható!
Mindkét módszeren belül ezen kívül számos technika, illetve technikai részlet áll rendelkezésre a hajvétel és a beültetés folyamatában egyaránt, (pl. kézi FUE technika vagy gépi FUE technika), melyek egyaránt célravezetőek lehetnek a sikeres hajbeültetés érdekében. Az adott páciensnél mindig egyénileg választjuk meg a számára legalkalmasabb hajvételi módszert.Ha az elnevezésekkel kapcsolatban további részletek érdeklik, keresse fel a Nemzetközi Hajbeültetési Társaság (ISHRS) honlapját és olvassa el a hivatalos szakmai álláspontot.

Csak egyfajta FUE hajbeültetés módszer létezik, más hajbeültetés elnevezések használata csak marketing fogás!

A különböző hangzatos elnevezések és az ezzel kapcsolatos magyarázatok ne vezessenek félre senkit!  Lásson tisztán, tudjon meg többet hajbeültetés elnevezésekről és félrevezetésekről.

CSAK EGYFAJTA FUE HAJBEÜLTETÉS létezik! Minden más elnevezés ugyanezt a módszert jelenti! 

FUE módszerről egyes vállalkozások híresztelik, hogy elavult lenne, hogy a „FUE már a múlté”, de más eljárások jobbak, és FUE „továbbfejlesztett” módszerei hatékonyabbak lennének.

Külön elnevezések is keringenek az interneten: „FUE2”, „FUE3”, „FUEE”, „FIT-CIT” (follicular isolation technique, Cole isolation technique), „DHI” (direct hair implantation), „DFR” (direct follicular relocation), „Safe System FUE2″, Safe System fue, ” FUE2technológia”, „fue2 hajbeültetés”, „FUE plus hajbeültetés”, „s.h.e. hajbeültetés”, „she hajbeültetési módszer”,”profue hajbeültetés”, „3G hajbeültetés”, U-FUE hajbeültetés, „sapphire hajbeültetés”, „ice fue hajbeültetés”, NeoGraft hajbeültetés, ARTAS hajbeültetés, SmartGraft, Atera FUE-100, PCID és sok egyéb más elnevezéssel is (némi túlzással ahány klinka, annyi elnevezés) illetik ezt a hajbeültetési eljárást. Az eltérő elnevezéseket pedig mint új, vagy különleges, vagy éppen minden másnál hatékonyabb módszert reklámozzák, pedig legtöbbször ez csak az alkalmazott berendezés vagy eszköz neve, vagy még az sem. Ezek az elnevezések többnyire szakmailag sem nem megalapozottak, sem nem elfogadottak, és nem is létezőek, nem jelentenek más, különösen nem jobb módszert – valójában mindig FUE technikával kerülnek kivételre a graftok. Csupán egy-egy vállakozás marketing fogása, amivel saját magát reklámozza. A laikus közönség számára így megitélhetetlen, hogy ezek közül miért lenne bármelyik a „legjobb hajbeültetés módszer”.

VIGYÁZAT! FÉLREVEZETŐ HAJBEÜLTETÉS MARKETING TÁJÉKOZATÁSOK!

FIGHT THE FIGHTaz ISHRS kampánya, melynek célja a hamis, csaló, illegális hajbeültetések leleleplezése, az érdeklődők valódi szakmai felvilágosítása és tájékoztatása.ISHRS a legnagyobb nemzetközi hajbeültetési szakmai szervezet felhívást tett közzé melyben a leírják, hogy a hajbeültetési marketingben ( hirdetések, web oldalak, beteg tájékoztatók stb.) milyen állításokat és megfogalmazásokat kell elkerülni, mert azok félrevezetőek és alkalmatlanok a hiteles tájékoztatásra.

Nem léteznek olyan hajbeültetés technikák, amelyek pl. az alábbi fogalmakkal kerülnek hirdetésre:
hegmentes hajbeültetés, érintésmentes hajbeültetés, fájdalommentes hajbeültetés.
Más fontos szempontokat is figyelembe kell venni, ha hajbeültetési tájékoztatókon szeretne az érdeklődő eligazodni. Erről többet itt olvashat

EGY BECSAPOTT EMBER TÖRTÉNETE, AKIT TÖRÖKORSZÁGBAN FÉLREVEZETTEK (angol szöveg)

Nem mindehol biztosítják a minőségi hajbeültetést, különösen nem azokon a helyeken, ahol engedély, tapasztalat és megfelelő felkészültség nélküli képzetlen személyzet (akár orvos nélkül!) végez valamilyen, hajbeültetéshez hasonló(!) beavatkozást.
Egy szerencsétlenül járt fiatalember szomorú de tanulságos története, hogyan csapták be Törökországban és okoztak neki helyrehozhatatlan fizikai és lelki bajokat.

Szeretettel várjuk kérdéseit és bejelentkezését!