A Sikos Hajbeültetés Klinikán 1992 óta végzünk rendszeresen hajbeültetés műtéteket. Klinikánkon professzionális, garantált minőségű hajátültetést biztosítunk Önnek, a teljes felelősséggel, nagy tapasztalattal végzett beavatkozással.

Természetes, valódi és végleges hatás, FUT-FUE hajbeültetés módszerek egyenrangú és kombinált alkalmazása. Hajritkulás végleges kezelése hajátültetés műtéttel.

A hajbeültetés nem ugyanaz a szolgáltatás mindenhol. Mérje fel a különbségeket!
Nálunk előnyös áron több hajat kaphat!
Mi mindig graftokban (hajtüsző egységekben) adjuk meg a műtéti díjat - Ön ezzel jár jól!
Ha hajszálakban számolják a műtéti díjat, Ön a többszörösét fizetheti a reális hajbeültetési árnak! Olvassa el a magyarázatot ezen az oldalon!

Más klinikán elégtelen sűrűséggel, zavaró hatással operált paciens a Sikos Klinikán történt korrekciós hajbeültetés után TERMÉSZETES HATÁS - A Sikos Hajbeültetés Klinikán nagy tapasztalattal, speciális ultrafinom technikával, follikuláris egységek alkalmazásával (FUT-FUE) végzett  hajbeültetés műtét teljesen természetes és végleges hatást biztosít. A sikeres beavatkozás után még egészen közelről sem állapítható meg, hogy átültetett hajról van szó.  Az átültetett haj nem hullik ki az élet folyamán. Az átültetett hajszálak természetes módon növekszenek, a beültetésük iránya, dőlésszöge szabályozott, megfelel az eredeti állapotnak, ezért teljesen valódi hatást érünk el.
MINŐSÉGI GARANCIA - Erre garancia, hogy a FUT-FUE hajbeültetés-hajátültetés során a hajas fejbőrben a természetes módon kis csoportokban növekvő, 1-2-3-4 hajszálat tartalmazó follikuláris (hajtüsző) egységeket alkalmazzuk - ültetjük át, mint follikuláris egység graftokat, melyek önálló anatómiai-élettani egységet alkotnak. Egy graft általában 1-3, ritkábban 4-5 hajszálat tartalmaz.
Más klinikán elégtelen sűrűséggel, zavaró hatással operált paciens a Sikos Klinikán történt korrekciós hajbeültetés után

A Sikos Hajbeültetés Klinikán végzett eredményes hajbeültetés műtét záloga, hogy az alkalmazott módszerrel ép follikuláris (hajtüsző) egységeket (nem hajszálakat önmagukban!!)  nyerünk ki az adóhelyről, ezek az adott paciensnek leginkább megfelelő módszerrel, kellő mennyiségben és a megfelelő módon kerülnek átültetésre, mert csak így lehet biztosítani a hajbeültetés jó eredményét! Klinikánkon többféle hajbeültetés módszert és azok kombinációit alkalmazzuk, az éppen szakmailag  legfejlettebb technikák pontos végrehajtásával a teljes hajas megjelenés érdekében.

FUT csíkvételi és FUE kihúzásos módszerrel egyforma eredményt  biztosítunk pacienseinknek !
Tekintse meg !
Összehasonlító táblázat FUT (Csíkvételi technika) és FUE (kihúzásos technika) hajbeültetés módszerekről

Véleményünk szerint felkészült hajbeültetés klinikán minden elérhető fejlett módszert kell tudni ajánlani az érdeklődőknek.
A Sikos  Hajbeültetés Klinikán rendelkezünk a legkorszerűbb hajátültetés- hajbeültetés eljárásokban való gyakorlattal. Klinikánkon ezért a  FUT csíkvételi és FUE egyenkénti kihúzásos eljárással teljesen egyenrangú eredmény elérését tudjuk biztosítani (természetesen mindig az adott körülmények függvényében.) Egy paciens számára az előnyös módszert mindig egyéni elbírálás alapján sok szempont figyelembe vételével tudjuk megválasztani.
Szakmailag mindkét eljárás teljesen elfogadott és szakszerű, mindegyik technikának vannak előnyei és "hátrányai". Erről többet olvashat itt...

Gyors és eredményes hajbeültetés, előnyös és reális műtéti díjazás

  • NAGY MENNYISÉGŰ HAJ GYORS ÁTÜLTETÉSE- A Sikos Hajbeültetés Klinikán egy átlagos hajbeültetés műtétnél 2000-3000 graft felhasználásával (az egyéni hajsűrűségtől függően) kb. 4000- 6000 hajszál, de lehetőség szerint ennél több is átültetésre kerülhet!

FUE módszerrel klinikánkon egyedülálló módon, kézi vagy gépi eljárással óránként akár 600-800 teljes, jó minőségű graft kinyerését is tudjuk biztosítani gyakorlatunk alapján.

Egy műtéti napon így kb. 1200-1500 graft (kb. 2400-3000 hajszál) kerül átültetésre kb.  5-6 óra tiszta műtét idő alatt. Ezzel a paciens műtőben töltött idejét minimálisra csökkentjük, és a graftok a lehető legrövidebb időt töltik szervezeten kívül.

Ha túl hosszú lenne a műtét (estig- éjjelig tartana 10-12 órán át, ahogy esetleg más klinikán történik) akkor az érzékeny graftok sokkal  több időt lennének kénytelen a szervezeten kívül tölteni, amellyel jelentősen csökkenhet a túlélési esélyük. A paciensek számára is felesleges lenne a terhelés, nem beszélve a személyzet kocentráló képességének csökkenéséről.

Nagyobb mennyiség átültetéséhez a 2 napos FUE hajátültetés műtét nagyobb biztonságot ad. Nagyon fontos, hogy a follikuláris egységeket teljes épségben ültessük át, mert csak az élettani egységek teljes egésze tud jó hajnövekedést, jó hajas hatást adni!

FUT csíkvételi hajbeültetés műtéttel átlagosan kb. 2000-2500 graftot (kb. 4000- 6000 hajszálat) ültetünk át kb 6-7 óra alatt.

Ha Ön összehasonlítást végez az egyes hajbeültetést kínáló klinikák árai között, mindenképpen figyeljen arra, hogy az ajánlott műtéti díj valójában mekkora hajmennyiség átültetésére vonatkozik, illetve graftokra (hajtüsző egységekre) vagy félrevezetően hajszálszámra vonatkozik-e.

  • Miért félrevezető az, hogyha hajszálszámra  és nem graftokra (follikuláris egységekre) adják meg az átültetésre kerülő  hajmennyiséget? Mert többet kell fizetnie a műtétért!

Nagyon fontos, hogy csak teljes épségű follikuláris (hajtüsző) egységek átültetésével lehetséges teljes hajnövekedést biztosítani, míg a félrevezetően fogalmazott ún. "hajszálankénti vagy részleges hajszálak" átültetésénél az egységek szétvágásra kerülnek, és nem rendelkeznek a follikuláris egységek eredeti növekedési képességeivel ! Erről többet olvashat még itt is...

A műtéti árkalkulációnál ennek nagy jelentősége van - ha a műtéti díj egy átültetésre kerülő egységre vonatkozik, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy ez az egység egy hajszál, vagy egy 1-3 hajszálat tartalmazó follikuláris egység graft!
Példa: 2000 graft kerül kivételre és átültetésre, amely 5000 hajszálat tartalmaz.  Nagyon nem mindegy, hogy 2000-szer vagy 5000-szer kell az egységnyi díjat számolni!
2000 follikuláris egységből csak  úgy lehet 5000 hajszál-egységet kapni, ha ketté vagy háromba vágják a graftokat, így lehet "felszorozni" a díjazásra kerülő egységek számát! Természetesen az utólag elvágott follikuláris egységekből nem is lehet megfelelő hajnövekedést kapni!

Máshogy fogalmazva: ha hajszálanként kalkulálják a a műtéti díjat sokkal többe kerülhet egy hajbeültetés, ráadásul kisebb lehet a hajnövekedés!

Kínálhatnak megtévesztően alacsonyabb áron hajbeültetést

Néhány példa, mikor nem reális a díj/érték arány:

Ha FUE hajatultetes műtétnél szakmailag téves megfontolás alapján kivételkor a fejbőrből nem  follikuláris egységeket, hanem hajszálakat egyenként emelnek ki (pl. túl kicsi – 0,5 mm az alkalmazott körkés átmérője), akkor mondjuk 2000 graft (kb. 4000-5000 hajszál) helyett a hajtüszők átvágásával csak kb. 2000 hajszál kerül kivételre ugyanannyi kimetszéssel!
A nem véletlenül, de félrevezetően fogalmazott ún. "hajszálankénti vagy részleges hajszálak" átültetésénél az egységek szétvágásra kerülnek, és nem rendelkeznek a follikuláris egységek növekedési képességeivel., így gyengébb hajnövekedés-hajhatás várható! Vannak aki ezt ráadásul "hajklónozásnak" nevezik, amiiről természetesen szó sincs! Előzetesen nem lehet megmondani, csak becsülni (mikrokamerás sűrűségvizsgálattal), hogy hány hajszálban lehet gondolkodni.  Ez csak utólag derül ki, a graftok aprólékos és figyelmes osztályozása és megszámolása után. (mindenkinek más a hajsűrűsége!)
Ha FUT –csíkvételi hajbeultetes műtétnél a kivehető fejbőrcsíkot nem teljes hosszában távolítják el, akkor csak a teljes átültethető mennyiség egy kisebb része (esetleg a ma már nem használt "minigraft" formájában) kerül átültetésre, fajlagosan így magasabb díjért. Így összességében mindkét esetben a műtét fajlagosan drágább, és ráadásul kevésbé hatékony vagy esztétikus lehet!

Az esztétikai, hajas fedőhatás a graftok számán kivűl lényegesen függ még a hajszálak minőségétől, vastagságától, színezettségétől, erősségétől.

Hajbeültetés hajátültetés előtt Hajátültetés hajbeültetés után
Hajátültetés hajbeültetés elött Hajátültetés hajbeültetés után

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében.